Bøger / faglitteratur til børn

Dansk Vestindien


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om Danmarks tid som kolonimagt i Dansk Vestindien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2017

af

af

Stine Bille

d. 11. maj 2017

I 1671 var Danmark en kolonimagt og brugte slaver fra Afrika til at dyrke og høste fx sukkerrør. Alt det foregik på Dansk Vestindien som i dag kaldes Jomfruøerne. De ligger i Caribien og består af 3 øer. For 8-12-årige samt danskere med fremmedsproglig baggrund.

Bogen "Dansk Vestindien" er del af serierne "Digilæs FaktaLet" og "Historie". Med let tekst, farvefotos og QR-koder til at støtte oplæsningen, fortælles historien om Danmarks tid som kolonimagt i Dansk Vestindien. Bogen given bl.a. et indblik i den trekantshandel der foregik. Man sejlede forskellige varer til Guldkysten i Afrika. Her byttede de varerne til slaver, som man herefter sejlede til de Vestindiske øer, hvor de blev sat til at dyrke og høste sukkerrør, bomuld og tobak. Disse produkter blev herefter sejlede tilbage til Danmark, og solgt med stor fortjeneste. Bagerst i bogen findes "Vil du vide mere?" med en længere tekst om emnet.

Bogen er overskuelig og let at læse. Den giver en kortfattet viden om Danmarks tid i Dansk Vestindien. Bogen er indbydende med sine farverige fotos og overskuelige tekstmængde. De 2 QR-koder fungerer fint som støtte til læsningen.

I bogen Dansk VestindienDansk slavehandel belyses historien gennem postkort, dog med meget tekst. I serien "De store fagbøger" Dansk slavehandel beskrives historien grundigtI bogen Dansk Vestindien belyses historien gennem postkort, dog med meget tekst. I serien "De store fagbøger" beskrives historien grundigt.