Bøger / skønlitteratur / roman

Datteren


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Torunn har overtaget Margidos bedemandsforretning efter hans død. Hun er i sorg, men passer sit job og sin farfar. I efterårsferien kommer hendes danske familie på besøg, og både hun og farfar Tormod kæmper med kærligheden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2019

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 22. okt. 2019

Sjette og sidste bind af successerien "Berlinerpoplerne" om tre norske brødre; Tor, Margido og Erlend, datteren Torunn og gamle farfar Tormod. For voksne læsere af de første bind i serien.

Vi er nået til det punkt i familiefortællingen, hvor Torunn har overtaget bedemandsforretningen efter Margidos død. Erlend er den eneste af brødrene, der er tilbage. Han bor fortsat i Kbh. med Krumme, deres tre børn og mødrene. Farfar Tormod nyder livet og den for ham overdrevne luksus på plejehjemmet. Bogen byder på tilbageblik fx til Margidos begravelse, men handler ellers om hverdagslivet for den sorgramte Torunn. Den danske familie kommer på ferie på Torunns gård, mens både hun og farfar Tormod har kærlighedskvaler.

Det kan være svært at slutte en lang og elsket bogserie, og denne slutning er lidt vag. Forfatteren kildrer stadig personer og hverdagssituationer, så man selv føler man er på gården, men der er meget hverdagsbeskrivelse i dette bind. Når man som læser har været helt vild med at blive suget ind i familiehistorien, bliver man en smule skuffet. Ikke desto mindre vil der være mange læsere til bogen, selv om den ikke når samme høje niveau som forgængeren "Liebhaverne".

Disse to slægtsromaner Hvor der er fugleFolkets skønhed og Folkets skønhed griber læseren fra første side - den førstnævnte foregår også i NorgeDisse to slægtsromaner Hvor der er fugle og griber læseren fra første side - den førstnævnte foregår også i Norge.


litteratursiden.dk

d. 18. nov. 2019

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 18. nov. 2019

Sidste punktum er sat i den fremragende norske slægtsserie om familien på Neshov, og det er godt, for der er for megen tomgang i afrundingen. I forbindelse med udgivelsen af femte bind, Liebhaverne, ...


Kristeligt dagblad

d. 16. dec. 2019

af

af

Claus Grymer

d. 16. dec. 2019