Bøger / skønlitteratur / roman

De edsvorne


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I år 965 må drengen Orm flygte fra Norge med en berygtet vikingebesætning. De kommer på sporet af hunnerkongen Attilas grav, der skulle rumme ufattelige værdier.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2011

af

af

Per Månson

d. 30. maj 2011

En rigtig knaldroman om vikinger for måske især mandlige læsere med indbygget konspirationsteori om hemmelige skatte. Flot vikingesværd med oprørt hav som baggrund på omslaget fanger straks læseren.

Low er tidligere krigskorrespondent i mange år, men har nu helliget sig forfattergerningen. Dette er hans debut. Den unge Orm må flygte fra Norge med den berygtede vikingebesætning under ledelse af Einar den Sorte. Her er hans far skibsfører, men også Orm viser sig at have talenter, der dog bringer ham på faretruende kant med Einar flere gange. Vikingerne kommer på sporet af hunnerkongen Attilas skat, som en mystisk finsk kvinde ved noget om, men flere jagter skatten. Det er en ramsaltet roman med meget action og mandehørm, men det er også en meget velskrevet, spændende og velfortalt historie, der nok skal nå mange læsere.

Man føler sig helt hensat til Frans G. Bengtssons Røde Orm, men også læsere af fx Bernard Cornwells historiske romaner kan være med.

Et actionfyldt vikingedrama med ramsaltet humor og en rigtig god læseoplevelse.


litteratursiden.dk

d. 27. juni 2011

af

af

Henriette Olesen

d. 27. juni 2011

Her er rigtige vikinger, barske mænd som kvinder elsker og mænd frygter, her er råstyrke, brutalitet og snuhed eftertragtede egenskaber, især når jagten går efter en hemmelig skat. De Edsvorne er den ...