Bøger / skønlitteratur / digte

De farvede pladser


Beskrivelse


Digte om danskhed og Danmark set med forskellige dansk-arabiske menneskers øjne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2016

af

af

Thomas Olesen

d. 25. okt. 2016

Interesserer man sig for danskhed som begreb, anbefales disse farverige og politiske digte med et væld af dansk-arabiske stemmer.

70 digte om at være arabisk i den danske kultur. Hvert digt lader forskellige mennesker med arabiske navne udtrykke sine tanker og idéer om Danmark og København - ofte med erindringer om hjemlandet. Der er fx den vrede, unge mand, som søger ind på Forfatterskolen: "VI LAVER DE BRUGTE PENGESEDLER OM TIL KONFETTI. NÆGTER AT VISE KAPITALEN RESPEKT. JEG VL SKIDE PÅ DERES INGENIØRER OG INFRASTRUKTURER" og der er Rashid, som kæmper med begreberne: "Jeg hader mine øjne / der ser på verden i blinde / Jeg vil selv bestemme hvad jeg ser / så jeg drejer hovedet / for at se noget andet".

Det er interessant at læse, hvordan forskellige mennesker stræber efter de samme ting og nærer de samme håb. Hvert digt gør brug af unikke udtryksformer, hvilket spejler den enkelte persons individualitet. Flere digte gør brug af paradokset, hvilket fungerer rigtig godt.

Anbefales med Adil Erdems Vilde sandhederEksil om krig og indvandring. Kan også læses sammen med Eksil af Janus Kodal, som undersøger eksilet som begreb og almenmenneskelig betingelseAnbefales med Adil Erdems Vilde sandheder om krig og indvandring. Kan også læses sammen med af Janus Kodal, som undersøger eksilet som begreb og almenmenneskelig betingelse.