Bøger / faglitteratur / kogebøger

De gode madoplevelser


Beskrivelse


Gamle danske opskrifter fra især 1950'erne til 1980'erne. Byder på klassikere som forloren hare, tarteletter og vaniljekranse. Hertil retter som saftbudding, potkål og kakaosuppe.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. juli 2018

af

af

Line Hoffgaard

d. 31. juli 2018

Tag med på en nostalgisk madrejse i denne kogebog, hvor folk fra hele landet deler madminder og opskrifter. Bogen appellerer til alle, der holder af "mormormad" og kan sekundært bruges ifm. opgaveskrivning om dansk madkultur.

Med udgangspunkt i samværet omkring måltidet er denne bog en nostalgisk rejse tilbage til gamle retter fra især 1950'erne til 1980'erne. Folk fra hele landet har indsendt et personligt madminde og en opskrift, der har haft betydning for dem. Bogen byder på klassikere som forloren hare, tarteletter og vanillekranse. Hertil retter som saftbudding, potkål og kakaosuppe, som i dag nok er ukendte for yngre generationer. Karolines Køkken, Tørsleff og kok Claus Holm bidrager tillige med en opskrift. Dertil tre kapitler fra moderne madfællesskaber: det veganske folkekøkken Kraftwerket, Fars Køkkenskole og et havefællesskab med fællesspisning. Der er fotos af nogle af retterne og gamle sort-hvide fotos omkring middagsbordet. Bogen er et frivilligprojekt udgivet af foreningen Socialfoodclub.

Bogen er et fint initiativ til at overlevere gamle opskrifter og madkultur. Grafikken er i støvede dæmpede farver, som vi husker det fra 1970'erne i tråd med bogens indhold.

Opskrifterne er i samme nostalgiske ånd som Meget mere alle tiders KarolineModerne mormormadCafé Hack går til makronerne og præsenterer danskernes egne desserter og Moderne mormormad. I Café Hack går til makronerne og præsenterer danskernes egne desserter er der bidrag af kendte danskeres opskrifterOpskrifterne er i samme nostalgiske ånd som Meget mere alle tiders Karoline og . I Café Hack går til makronerne og præsenterer danskernes egne desserter er der bidrag af kendte danskeres opskrifterOpskrifterne er i samme nostalgiske ånd som Meget mere alle tiders Karoline og Moderne mormormad. I er der bidrag af kendte danskeres opskrifter.