Bøger / skønlitteratur / humor

De nye koners klub


Beskrivelse


Nye trofæ-koner har det ikke altid let, og Julia, Alison, Susan og Fiona slutter sig sammen i kampen mod forfærdelige ex-koner, stedbørn og tidligere svigerforældre. Og hvor er støtten egentlig fra mændene?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Sanne Caft

2007

Chick lit-roman med fokus på livet som hustru nummer to. Læsere af Nynnes dagbog, Bridget Jones' dagbog, Marian Keyes' romaner og de mange andre chick lit/city girl-romaner vil kunne læse denne. Målgruppen til denne genre er kvinder mellem 25 og 55. Letflydende og letfordøjelig moderne "dameroman".

Forsidens to stiletbeklædte fødder signalerer indholdet: en slangeskostillet træder på en sølvstilletsandal. Ergo kæmper kone nr. 1 og 2 om pladsen hos mand, eventuelle børn og svigerforældre. Hovedpersonerne er 4 kvinder, der alle trækkes med en ex. Man følger deres kampe med klæbende, ynkelige eller døde koner, der skaber besvær i deres nye forhold og hos deres nye mænd. Sprogligt velflydende, ironisk og gentretypisk i sin opbygning. De ender med at få styr på tingene enten ved at forlade manden, få ham rettet ind eller komme overens med stedbørnene.

Romanen minder om de klassiske chick lit-romaner som Candace Bushnells Lipglossjunglen eller 4 blondiner. Romaner med flere kvindelige hovedpersoner, hvis venindeskab er omdrejningspunktet for udredning af parforholdsproblemer.

Klassisk chick lit-roman i den bedre ende med fire kvinder, der alle slås med mandens tidligere kone. Alt ender godt, efter de genretypiske forviklinnger og selvudvikling af hovedpersonerne. Kan anvendes på linje med Candace Bushnell, Lisa Jewell og Marian Keyes. Udelukkende kvindelige læsere.