Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De velsignedes øer


Beskrivelse


Fantasy. Jack må denne gang beskytte sin landsby fra en draugr, en ikke-død ånd med store, magiske kræfter. Det er en opgave som selv Skjalden frygter, at de ikke alle slipper levende fra.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2014

af

af

Martin W Hansen

d. 29. okt. 2014

Tredje og sidste del af fortællingen om skjaldelærlingen Jack, der denne gang må beskytte sin by fra den uhyggelige, udøde draugr. For alle der kan lide vikinge-præget fantasy. Fra 12 år.

I sidste del af trilogien om Jack, er der gået et år siden handlingen fra forrige bind, og landsbyen er blevet hærget af et frygteligt uvejr. Det betyder at Jack og Skjalden er nødt til at rejse til Bebbas By for at hente forsyninger til vinteren, men Skjalden har mistanke om, at uvejret var forårsaget af en draugr, så den må de tage sig af først. Forsiden er endnu en gang lavet af Kellie Strøm og ligner de foregående bind i serien.

Det er en virkelig flot afslutning på triogien, hvor forfatteren kommer godt rundt i det vikinge-fantasy univers hun har skabt til sin hovedperson. Vi møder mange figurer fra de foregående bind, et par enkelte nye, og alt rundes af på en særdeles tilfredsstillende måde. Det er en serie, der uden tøven kan anbefales til alle fantasy-elskerne, og som kun er blevet mere læseværdig, med denne gode afslutning.

Vikinge-fantasy gøres også godt af Flanagan i hans "Våbenbrødre"-serie og i Ulrik Jørgensens Ahsurens saga. [Bind] 1Ahsurens saga. Bind 1 : Kraftrunen.Informationer og udgaver