Bøger / skønlitteratur / roman

Den der graver en grav : krimi


Beskrivelse


Krimi fra Island, hvor advokaten Thora interesserer sig for en sag, der starter som mistanke om spøgeri, men har forbindelse til mordet på en lille pige i 1945.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jytte Kjær Schou

2008

En islandsk krimi med både moderne og klassiske træk og et fængende plot, der vil tiltale mange krimielskere.

Med udgangspunkt i mordet på en lille pige i 1945 folder historien sig ud i en sommermåned i 2006 på et hotel i en tyndt befolket egn af Island. Hovedpersonen, advokaten Thora, kender vi fra den foregående bog Det tredje tegn, 2006. Hendes baggrund som fraskilt, mor til to, med en dårlig økonomi og et anstrengt forhold til eksmanden får ikke lov til at fylde for meget. Bogen er velskrevet med en uhøjtidelig tone og et strejf af ironisk humor. Thora er nysgerrig, uforfærdet og ikke bange for at gå politiet i bedene, og hendes tyske elsker fungerer som en diskret hjælper og sparringspartner. Det hele starter med mistanken om spøgeri, men snart følger to mord efter. Både gæster og ansatte på hotellet samt de lokale synes at have noget at skjule, og snart rasler skeletterne ud af skabene, for mordene viser sig at hænge sammen med fortidens synder. Islandsk lokalkolorit og folklore væves naturligt ind i handlingen, og de forskellige udlagte spor og vildspor holder læseren på pinebænken til den overraskende slutning.

Med sit underspillede feministiske islæt og sin gedigne spænding rummer bogen flere træk fra den klassiske puslespilskrimi end fra hardcore femikrimier og markerer sig fint blandt de islandske krimier.

En velskrevet krimi med bred appel, hvor den islandske provins med dystre familiehemmeligheder og overtro danner baggrund for det spændende plot.


litteratursiden.dk

d. 25. feb. 2008

af

af

Lise-Lotte Truelsen

d. 25. feb. 2008

Ny islandsk krimi byder på bloddryppende mord, spøgelser og tragiske familieskæbner. Endnu engang tager den islandske forfatter Yrsa Sigurdardóttir os med på en spændende tur til Island. Inden for de ...


Politiken

d. 9. feb. 2008

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 9. feb. 2008


Information

d. 14. feb. 2008

af

af

Mette Højbjerg

d. 14. feb. 2008


Berlingske tidende

d. 9. feb. 2008

af

af

Mette Strømfeldt

d. 9. feb. 2008


Jyllands-posten

d. 5. feb. 2008

af

af

Jakob Levinsen

d. 5. feb. 2008