Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den døde piges bal


Beskrivelse


Den 16-årige Claire bor i byen Morganville, der er kontrolleret af vampyrer. Claire er ikke selv vampyr, men hun lever blandt vampyrerne. Hendes kæreste Shane har en far, der er vampyrjæger - og nærmest vanvittig. Han er nu kommet til Morganville.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2011

af

af

Vera Hollerup

d. 21. okt. 2011

Bogen starter præcis, hvor det første bind sluttede, uden noget resumé eller tilbagblik. Derfor er det nødvendigt at have læst første bind, inden man går i gang med herværende bind. Bogen henvender sig til unge, som elsker at læse om unge vampyrer, der færdes i tjekkede highschool-miljøer - med de eksistentielle og romantiske komplikationer, som et sådant liv medfører. Forsiden med det unge par i omfavnelse på hver sin side af tremmerne udtrykker foruroligende spænding og svær kærlighed, hvilket er meget dækkende for bogens indhold.

Claires ven, Shane har en far, der er ret problematisk. Han er vampyrjæger, og nu er han kommet til Morganville, en by, som er kontrolleret af vampyrer. Claire er ikke vampyr, men hun lever blandt vampyrerne uden at være defintivt på deres side. Nu er hun bange for, hvad den rablende vanvittige vampyrjæger kan finde på. Det er en velskrevet og godt disponeret bog, hvor handling og spændig opbygges bogen igennem. Sproget er godt og velklingende, og dialoger er gode og mundrette med en autentisk ungdommelig tone. I dette bind får man også lidt mere at vide om byen Morganville, dens regler og dens særegne indbyggere.

Denne bogs læsere vil også med interesse kunne læse de andre vampyrserier som fx Nattens hus af P.C. og Kristin Cast samt The vampire diaries af L.J. Smith. De handler alle om unge vampyrer.

En spændende og velskrevet vampyrbog med en kontant handling og vedkommende personer, der fænger hos læseren.