Bøger / skønlitteratur / roman

Den eneste ene


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Et mandelig findes lænket efter en uhyggelig skovbrand. Efterforskeren Wisting forsøger at finde en mulig sammenhæng mellem liget og en kendt forsvunden håndboldspiller.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 30. apr. 2020

Den stærkt deducerende norske efterforskningsleder William Wisting fortsætter sin jagt på mordere og andre kriminelle i Jørn Lier Horsts serie. For dig som læser nordiske krimier, og som måske allerede sluger den lange serie med Wisting.

I "Felicia forsvandt" graves et kvindelig op. Meget tyder på der er sket et brutalt mord. Wisting må nu forsøge at finde ud af, om der er en mulig sammenhæng mellem det nyfundne kvindelig og en kvinde som forsvandt mange år tidligere. Og da der samtidigt sporløst forsvinder endnu en ung kvinde, er det Wistings opgave at redde hende og løse mysteriet, før det måske er for sent. I "Den eneste ene" søger Wisting også efter sammenhænge mellem en mordsag og en forsvunden person. Et forkullet, lænket mandelig findes efter det, der ligner en skovbrand og samtidig forsvinder Kajsa Berg, som er en kendt håndboldspiller. Er der en forbindelse? De to krimier er henholdsvis nr. 2 og nr.4 i seriens kronologiske rækkefølge, men kan som resten af serien læses selvstændigt.

Spændende og underholdende norske krimier. Horst er også politiefterforsker og skildrer det slidsomme politiarbejde meget autentisk.

Forfatterens serie med efterforsker Wissing er ikke oversat i kronologisk rækkefølge fra norsk til dansk og tæller nu 14 krimier. Kan sammenlignes og måles med krimier af fx Håkan Nesser eller Leif G. W. Persson.