Bøger / skønlitteratur / roman

Den forbandede jord


Beskrivelse


Historisk roman om den unge nyudnævnte biskop Frodo der i år 861 kommer til den forfaldne by Barcelona for at skabe et religiøst centrum og en driftig handelsby. Det bliver en tid præget af magtkampe, men også kærlighed.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2019

af

af

Birgit Sloth

d. 15. mar. 2019

Historisk roman om den unge uerfarne biskop Frodo, der sammen med adelskvinden Goda forsøger at rejse Barcelona og Den Spanske Mark som centrum for religion og handel i 800-tallet. Den omfangsrige, dramatiske fortælling bygger på historiske fakta og vil tiltale læsere af Ken Folletts historiske romaner.

I år 861 kommer Frodo som nyudnævnt biskop til Barcelona, en fattig, ødelagt by. Blandt de medfølgende bosættere finder han støtte hos Elisia, der bliver krokone, og de to søskende Rotel og Isembard der tilhører en ellers udryddet adelsslægt. Frem til år 877 høres om blodige magtkampe, umulig kærlighed, social elendighed, trolddom og hellige mirakler rundt omkring i Det Tysk-Romerske Rige. Det er forfatterens første bog på dansk.

Bogen indledes med en personoversigt og hvert afsnit med en historisk oversigt, men alligevel er det svært at holde styr på personerne. Til gengæld er der masser af drama og god fremdrift i fortællingen. Med skiftende synsvinkel bliver hovedpersonerne vedkommende.

Der findes fire romaner med Barcelona som ramme i helt samme stil: Havets katedralJordens arvingerIldhavJeg vil give dig verden og Jordens arvinger af Ildefonso Falcones samt Ildhav og Jeg vil give dig verden af Chufo Llorens. De foregår alle i middelalderen, men senere end 800-talletDer findes fire romaner med Barcelona som ramme i helt samme stil: Havets katedral og af Ildefonso Falcones samt Ildhav og Jeg vil give dig verden af Chufo Llorens. De foregår alle i middelalderen, men senere end 800-talletDer findes fire romaner med Barcelona som ramme i helt samme stil: Havets katedral og Jordens arvinger af Ildefonso Falcones samt og Jeg vil give dig verden af Chufo Llorens. De foregår alle i middelalderen, men senere end 800-talletDer findes fire romaner med Barcelona som ramme i helt samme stil: Havets katedral og Jordens arvinger af Ildefonso Falcones samt Ildhav og af Chufo Llorens. De foregår alle i middelalderen, men senere end 800-tallet.


litteratursiden.dk

d. 13. maj 2019

af

af

Arne Larsen

d. 13. maj 2019

Endnu en underholdende historisk roman med Barcelona som centrum. Fortællingen foregår i 800-tallet og har alle ingredienser til at blive en klassiker. Ferrandiz har med denne roman tre udgivelser i d...


Kristeligt dagblad

d. 18. nov. 2019

af

af

Maria Sjøqvist

d. 18. nov. 2019