Bøger / faglitteratur / kogebøger

Den hemmelige italienske madklub "Guldgaflerne" : de 173 bedste opskrifter


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2011

af

af

Kent Skov

d. 26. aug. 2011

Bogen retter sig med kombinationen af forfatterparrets udvalgte opskrifter og historier både til de nysgerrige og de mere trænede i det italienske køkken.

Den kryptiske titel dækker over en variant af det italienske udtryk for at være god til at lave mad og navnet på en madklub i Rom. Det erfarne Grøndahl-par har udvalgt 173 italienske yndlingsopskrifter blandt utallige, de har prøvet. Udvalget af de tilgængelige opskrifter er afprøvet gennem de 20 år parret har givet madlavningskurser. Opskrifterne er også afprøvet med italienske husmødre og kokke fra mange egne af Italien og bringes fraset de første 59 antipasti-lækkerier og det afsluttende dessertafsnit uden den store opdeling. Retterne omfatter forskellige råvarer og ingredienser: kød-, grøntsags- og fiskeretter, pasta-, pizza- og risottoretter ledsaget af et varieret fotomix. Flere opskrifter ledsages af anekdoter, personlige oplevelser og småportrætter af personer og restauranter. Tips, tricks og absolut "no-gos" følger med en adresseliste og et nyttigt register.

Der er aktuelt udkommet et par andre gode titler om italiensk mad: Brødrene Harders også brede og fortrinlige Cucina italiana og Susanne Rasmussens Passion for pasta. Grøndahl har udgivet en række bøger primært om rejse- og restaurantguides, bl.a. Spis med Anders Grøndahl i Rom og Fra Barolo til Middelhavet.

God og underholdende italiensk kogebog med et eksklusivt udvalg af gode, indbydende opskrifter, der er umiddelbart til at gå til.


Politiken

d. 3. sep. 2011

af

af

Helle Brønnum Carlsen

d. 3. sep. 2011


Berlingske tidende

d. 4. dec. 2011

af

d. 4. dec. 2011