Bøger / skønlitteratur / roman

Den hengivne hr. X


Beskrivelse


Krimi. En enlig mor dræber sin voldelige eksmand i selvforsvar. Hendes forelskede nabo bruger sine matematiske evner til at dække over mordet, og da politiet får hjælp af hans gamle studiekammerat, bliver det en hjernekamp mellem de to genier.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2016

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 2. maj 2016

En enlig mor begår et mord, og hendes nabo, der er matematiker, udtænker det perfekte alibi - eller lykkes det hans gamle studiekammerat at regne den ud? Avanceret hjernevrider-krimi fra Tokyo til læsere af udenlandske krimier.

Yasuko opsøges af sin ubehagelige eksmand og dræber ham i selvforsvar. Den forelskede nabo, Ishigami, tilbyder at hjælpe hende med at komme af med liget og finde på et alibi. Politiet allierer sig med en professor der kender Ishigami fra studietiden, og de to matematiske genier leger katten efter musen. Imens kæmper Yasuko med sin samvittighed, og sin spirende kærlighed til en mand, der ikke er naboen.

Stor krimisucces i Japan, og det er let at forstå. Båret frem af den stille historie vi kender fra Murakamis bøger, men jo længere vi kommer ind i det kringlede plot, jo mere tempo kommer der på, og den er svær at lægge fra sig. Det er ikke bare en spændende thriller, men også en stærk kærlighedshistorie, som langsomt sniger sig ind på læseren. Det avancerede plot bindes smukt sammen til sidst, i en tankevækkende slutning.

UdeSkyggefamilieI misosuppenTænk på et tal og Skyggefamilie er begge gode bud på japanske krimier. I misosuppen er en mere rå krimi fra Tokyos underverden. Et ikke-japansk bud kan være Tænk på et tal, der også har et kompliceret og hjernevridende plot, der holderUde og er begge gode bud på japanske krimier. I misosuppen er en mere rå krimi fra Tokyos underverden. Et ikke-japansk bud kan være Tænk på et tal, der også har et kompliceret og hjernevridende plot, der holderUde og Skyggefamilie er begge gode bud på japanske krimier. er en mere rå krimi fra Tokyos underverden. Et ikke-japansk bud kan være Tænk på et tal, der også har et kompliceret og hjernevridende plot, der holderUde og Skyggefamilie er begge gode bud på japanske krimier. I misosuppen er en mere rå krimi fra Tokyos underverden. Et ikke-japansk bud kan være , der også har et kompliceret og hjernevridende plot, der holder.


litteratursiden.dk

d. 7. sep. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 7. sep. 2016

Intelligent krimi med en omvendt legen katten efter musen og et psykologisk trekantsdrama udført med formfuldendt snilde. En velskrevet og dybt tilfredsstillende læseoplevelse. Keigo Higashino er en i...


Berlingske tidende

d. 20. maj 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 20. maj 2016


Jyllands-posten

d. 8. juni 2016

af

af

Tor Tolstrup

d. 8. juni 2016


Weekendavisen

d. 20. maj 2016

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 20. maj 2016


Standart

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)

af

af

Tore Rye Andersen

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)