Bøger / skønlitteratur / krimi

Ude


Beskrivelse


Krimi fra Japan. 4 kvinder arbejder sammen på nathold. Den ene myrder sin mand og de andre hjælper med at skaffe liget af vejen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2008

af

af

Lene Kristiansen

d. 8. sep. 2008

Krimi og thriller i et, først og fremmest til de af genrenes læsere, der kan kapere blod og perversiteter i anseelige mængder. Og er man indstillet på det, kan også læsere, der er optaget af japansk litteratur & samfundsskildringer i almindelighed, have fornøjelse af en uhyggelig dag i sofaen.

Det tager ca. 40 sider at vænne sig til det japanske anslag, men derefter er man indfanget af en krimithriller, der både handler om mord og lånehajer og samtidig giver indblik i japanske samfundsforhold og kvindeliv på nederste trin. 4 kvinder har natarbejde på en madpakkefabrik. De har et overfladisk sammenhold som sættes på prøve, da en af dem myrder sin mand og de andre tre parterer ham og skal skaffe liget af vejen. Men alle kæder har et svagt led, og da en psykopatisk hostessbarejer anklages for mordet, bliver det kattens leg med musen. Personerne tegnes skarpt som bogen skrider frem, selvom den psykologiske dybde, Kirino anlægger, af og til kan virke postuleret. Til gengæld er bogen forfriskende anderledes skruet sammen, og sprogligt suveræn i sine meget dvælende parteringsbeskrivelser og det psykopatiske sind. Ude har vundet Japans største krimipris.

Nyt eksotisk blod til krimihylden, som forhåbentlig følges op af flere af slagsen.

Japansk krimithriller, som foruden en rå og uhyggelig historie, også har et politisk og samfundskritisk ærinde. Vekslende mellem det dvælende og hæsblæsende. God underholdning på næsten alle 520 sider. Forside lige i øjet!.


litteratursiden.dk

d. 1. aug. 2010

af

af

Birgitte Tindbæk

d. 1. aug. 2010

Mød Japans krimidronning i denne rå, realistiske og effektfulde krimi, der også er ude i et kønspolitisk og samfundskritisk ærinde.Jeg var faktisk ret begejstret for denne krimi: den er spændende! Ja,...


Jyllands-posten

d. 13. jan. 2009

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 13. jan. 2009


Politiken

d. 5. sep. 2008

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 5. sep. 2008


Berlingske tidende

d. 10. okt. 2008

af

af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

d. 10. okt. 2008


Berlingske tidende

d. 17. okt. 2008

af

af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

d. 17. okt. 2008