Gendigtning af brdr. Grimms folkeeventyr om den lille Rødhætte - en QR bog, hvor bogens tekst bliver oplæst, når man scanner QR koden. Frilæsningsbog fra 2. klasse. Lix 19.
Den gendigtede tekst forholder sig objektivt til originalens komposition. Målgruppen kender ofte eventyret, hvilket letter barnets læsning. Teksten er sat som en tegneserie, hvor ytringer er direkte tale sat i talebobler. Det letter ligeledes læsningen, idet taleboblen altid peger mod personen på illustrationen, der ytrer sig. Den meget korte brødtekst er sat i firkantede afsnit. Sproget er hverdagssprog, der ikke besidder den poetiske og lyriske stemme som i den originale version. Illustrationerne understøtter teksten. De er farverige og naive. Ulven er fremstillet i bukser og undertrøje. Ansigtsudtryk er simple, og helhedsindtrykket af illustrationerne er, at der ikke er kræset for dem. Dejligt at forlaget kun anvender én kode til hele bogens tekst - i andre bøger fra forlaget finder man QR koder på hver side. Oplæsningen foregår i et kvikt tempo, der er lyd for sideskift, og stemmen er tydelig.
Eventyret findes i flere billedbogsudgaver. For samme målgruppe Den lille Rødhætte af Hanne Leth. Her optræder jægeren dog ikke som redningsmand.
Gendigtningen egner sig til læsetræning. Teksten er let at læse både pga. forforståelsen, og fordi man anvender tegneseriegenren, hvor forfatteren overvejende anvender direkte tale sat i talebobler. Oplæsningen går rimelig kvikt til at følge med i teksten.