Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den nye pige


Beskrivelse


Allie er den nye pige i 4. klasse. Hun får hurtigt tre gode veninder, men også en fjende. Og så er der lige en stavekonkurrence og en kattekilling på vej.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2010

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 6. dec. 2010

Anden del af serien Allie Finkles regler for piger for piger fra 9 år, der holder af en hyggelig historie med overskuelige hverdagsproblemer og et trygt lyserødt pigeunivers.

Allie er lige flyttet og skal starte i en ny 4. klasse. Hun vil gøre alting rigtigt på sin første skoledag, hvilket flyttekasser og en sørøverglad lillebror hurtigt får sat en stopper for. Heldigvis får hun tre gode veninder, og alt er godt indtil klassekammeraten Rosemary begynder at mobbe, en stavekonkurrence går galt og Allies kommende kattekilling bliver født for tidligt. Alt ender dog i den skønneste orden. Sød, sjov og meget piget tweens-bog om familie, veninder og kæledyr. Mobbetemaet er fint beskrevet, og Allie ender med at finde en konstruktiv løsning sammen med en voksen. Teksten er skrevet i et livligt talesprog med en lettere barnlig tone, som måske vil hægte nogle af de ældre tweens lidt af. Bogen afsluttes med en oversigt over alle Allies regler for piger. Forfatteren har tidligere udgivet den populære serie Prinsessens dagbog for piger fra 11 år, der også er blevet filmatiseret.

Serien ligger tæt på dagbogsgenren, som fx Jim Bentons Kære dumme dagbog, men kan også minde lidt om den uskyldige komik og klokkeklare moral i fx Hannah Montana.

Sød, sjov og underholdende anden del af amerikansk triviserie for tweens-piger med et fint bitema om mobning.