Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hjerteveninder


Beskrivelse


Cheyenne er ny pige i Allies 4. klasse. Hun går i højhælede støvler, leger kyssetagfat og tvinger pigerne til at komme sammen med drengene. Allie vil ikke, derfor kalder Cheyenne hende umoden og mobber hende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2011

af

af

Else Lerche

d. 6. apr. 2011

De piger, mellem 9 og 12 år, der følger med i serien Allie Finkles regler for piger vil være fint underholdt, mens de læser dette tredje bind i den amerikanske triviserie.

Allie er glad for sin skole og sine tre rigtig gode veninder i 4. klasse. Men den nye pige, Cheyenne, skaber ubalance. Hun går i støvler med høje hæle, leger kyssetagfat og tvinger pigerne til at komme sammen med hver sin dreng i klassen, ellers udråbes man som umoden. Cheyenne får skabt ufred mellem de fire veninder. Kun Allie vil ikke "komme sammen", og Cheyenne mobber hende groft. Takket være voksen indgriben og Allies stædighed mister Cheyenne magten over klassen, og de fire veninder finder sammen igen. Teksten er skrevet i et enkelt, let flydende talesprog. Allie fortæller levende og med humor om skolen, veninderne, familien og genvordighederne med Cheyenne. Sidst i bogen er alle Allies regler for piger trykt. Forsiden viser, at titlen er i serie med de forrige bind. Bagsideteksten er en god indgang til bogen.

Serien ligger tæt på dagbogsgenren, fx Kære dumme dagbog og har noget af samme komik og morale som Hannah Montana. Man kommer også til at tænke på bøgerne af Louise Rennison og Cathy Hopkins.

Bogen er let og underholdende, men bestemt ikke ligegyldig. Læsere kan spejle sig i Allies oplevelser med veninderne, problemerne med Cheyenne, lidt begyndende kæresteri og skolelivet, hvor læreren med fasthed griber ind overfor mobberiet og det at komme sammen.