Bøger / skønlitteratur / roman

Den sidste


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Spændingssroman om Zoo, der savner spænding i tilværelsen og derfor melder sig til en reality-tv-serie, der skal optages i New Englands vildmark. Den sidste deltager, der er tilbage, vinder. Zoo opdager ikke, at konkurrencen er afblæst og fortsætter længere ind i skoven.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2017

af

af

Jette Landberg

d. 21. apr. 2017

Uhyggelig dystopi, der begynder som en banal reality-tv optagelse med den modige, unge pige Zoo på et af holdene og munder ud i en katastrofe. For alle læsere af romaner fra en nær fremtid, især unge og yngre, der er med på reality-bølgen.

Zoo er kørt lidt træt i sit almindelige liv med mand, hus og job og måske snart børn. Hun melder sig til en reality-serie for at opleve noget spændende, inden hun for alvor går ind i det voksne liv. Deltagerne skal overleve i vildmarken, de får forskellige udfordringer og udsættes for skræmmende gimmicks. Zoo opdager da også først meget sent, at alle de forladte byer og døde mennesker ikke er en tv-serie med meget stort budget, men den virkelige verden, og at hun er den eneste tilbage fra tv-holdet. Forfatteren er en 35-årig romandebutant fra Adirondack Mountains, New York. Hun har en bachelor i historie og har deltaget i adskillige overlevelseskurser for at kunne skrive bogen, der er udkommet i 25 lande.

Virkelig godt og originalt plot, spændingskurven stiger betragteligt i sidste halvdel. Den første del er ind imellem lidt langtrukken med de grundige beskrivelser af optagelserne og de andre deltagere. Dog alt i alt skruet rigtig godt sammen.

Den filmatiserede Vejen af Cormac McCarthy handler også om en vandring gennem verden efter en katastrofe. Den er dog mere dyster, hvor denne er lettere læst og også ind imellem næsten humoristisk.


litteratursiden.dk

d. 19. maj 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 19. maj 2017

Årets thriller. Et reality show om overlevelse i vildmarken bliver alt for virkeligt, da noget går grueligt galt i civilisationen. ’Den sidste’ rammer fuldstændigt plet i den største menneskelige ræds...