Bøger / faglitteratur / kogebøger

Den store amerikanske kogebog : 500 klassiske opskrifter - favoritretter fra alle stater, elsket gennem generationer


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2015

af

af

Per Månson

d. 30. okt. 2015

Fra slutningen af 1940'erne rejste USA's første madskribent landet tyndt for at samle opskrifter på typiske egnsretter for bl.a. New York Herald Tribune. Kogebogen, hun samlede, er nu tilrettet nutidens muligheder og danske forhold. For både madentusiaster og interesserede i amerikansk efterkrigskultur.

Clementine Paddleford rejser sit land tyndt og besøger både berømtheder som Hemmingway og almindelige amerikanere - især kvinder - der har arvet opskrifter gennem generationer. Overalt spiser hun med og lokker opskrifter frem. Opskrifterne er samlet delstatsvis. USA's ambassadør Rufus Gifford har skrevet forordet og Helle Brønnum Carlsen og hendes datter Louise Beck Brønnum har gennemgået opskrifterne, så de passer til danske forhold.

Et dejligt mammutværk, der både kan bruges som en praktisk kogebog og som en kulturhistorisk rejsebog fra USA i efterkrigstiden med et meget causerende sprog.

The American wayMit amerikanske køkkenJamies Amerika, Mit amerikanske køkken og Jamies Amerika er alle bøger, der også går på tværs af landet. I sin causerende stil minder Paddleford også om Elizabeth DavidThe American way, og Jamies Amerika er alle bøger, der også går på tværs af landet. I sin causerende stil minder Paddleford også om Elizabeth DavidThe American way, Mit amerikanske køkken og er alle bøger, der også går på tværs af landet. I sin causerende stil minder Paddleford også om Elizabeth David.


Kristeligt dagblad

d. 6. nov. 2015

af

af

Else Marie Nygaard

d. 6. nov. 2015