Bøger / faglitteratur / håndbøger

Den store bog om whisky : skotsk, irsk, canadisk, bourbon, Tennessee, sour mash og japansk whisky plus en omfattende smagsguide til single malts og de bedst kendte blendede whiskyer


Beskrivelse


Guide til whisky fra hele verden med smagskommentarer til 300 forskellige whiskyer samt en beskrivelse af de fleste single malt whiskyer. Desuden om destilleringsmetoder og de regionale og nationale traditioner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 1998

af

af

Liselotte Henriksen

d. 16. okt. 1998

For ganske kort tid siden udkom whiskyskribenten Michael Jacksons grundige guide til Maltwhisky (98/36). Vil man lære om whisky ud over de rene single malts er Den store bog om whisky et godt sted at begynde. I denne The World Guide to Whisky optager afsnittet om Skotland naturligt nok næsten halvdelen af bogen, men i resten er der fyldige beskrivelser af whiskyfabrikation og -mærker i Irland, USA, Canada og Japan. Der er en kort generel introduktion til whiskyfremstilling før de 5 hovedafsnit, som alle begynder med en kort karakteristik af landets whisky og en historisk indledning, efterfulgt af en systematisk gennemgang af produktionsområder (i Japan storproducenter), historisk og geografisk, illustreret med flotte farvebilleder, og en kort smagsguide til vigtige whiskymærker med gengivelser af deres etiketter. Mindre detaljeret, men også langt mere bredt oplysende, end Jacksons egen ovennævnte, eller den tredie nye whiskybog fra dette efterår, Charles MacLeans Skotlands guld - maltwhisky.


Berlingske tidende

d. 10. jan. 1999

af

af

Jakob Levinsen

d. 10. jan. 1999