Bøger / skønlitteratur / roman

Den tatoverede strandvasker


Beskrivelse


Krimi. På en ferie i Paris modtager Linda nogen mærkelige sms'er, hvem er det, der forfølger hende og hvorfor? Linda og Nanna deltager i en konference i Paris, og den vender op og ned på begge kvinders liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 7. nov. 2013

Da bogen er en fortsættelse af Det tatoverede budskab, 2010, henvender denne sig til dem, som har læst bind 1. Desuden til dem, som er interesserede i grønlandske forhold.

Kristian Olsen er grønlandsk forfatter og billedkunstner, han har udgivet mange noveller og digtsamlinger ofte med egne illustrationer. Han blev i 2011 indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris for Det tatoverede budskab. Fortsættelse til denne følger egentlig fire spor: en kriminalhistorie, hvor der er en kvinde, som bliver betalt for at myrde Linda og som selv ender med at blive dræbt, og hvor det bliver Nanna, som løser kriminalgåden, en skildring af Linda og Nannas forhold til hinanden og til 2 mænd, de møder, et tema som går på grønlandske fangeres levevilkår, noget som bliver taget op på en konference i Paris, hvor både Linda og Nanna deltager og endelig brugen af euforiserende stoffer i Grønland. Bogen er oversat fra grønlandsk af forfatteren selv, og for mig giver det et stift og noget kunstigt sprog, men det kan skyldes, at jeg ikke er nok inde i den grønlandssprogede litteratur.

Det er nærliggende at nævne Kim Leine, men der er tale om vidt forskellige bøger.

Jeg synes, kriminalhistorien er lidt tynd, mens temaet om de grønlandske fangeres livsvilkår er mere interessant. Jeg tror, man skal have kendskab til grønlandske forhold og tankemåde for at få det fulde udbytte af bogen, og jeg vil foreslå, at bogen bliver overvejet anskaffet af de biblioteker, der har købt den første i serien.