Bøger / skønlitteratur / roman

Den udvalgte


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Thriller, der tager udgangspunkt i Det Hvide Hus og USA's præsident. Politik og penge blandes sammen med en magtfuld elite, der styrer det amerikanske demokrati. Maggie tager kampen op med livet som indsats.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2011

af

af

Camilla Sejerøe

d. 3. feb. 2011

Roman i det, jeg har set omtalt som "komplot-thriller"- genren. Den er til fans af den politiske thriller, og til andre, der gerne vil underholdes begavet.

Sam Bourne er pseudonym for Jonathan Freedland (journalist). Sam Bourne skriver romaner og Jonathan Freedland skriver faglitteratur. Sam Bourne har tidligere udgivet 3 romaner i samme genre, nemlig De retfærdige mænd, Det sidste testamente og Dommens dag. Thrilleren er umiddelbart fængende, selvom sproget ikke er helt let, og man fanges hurtigt af handlingen, der foregår i og omkring Det hvide hus. USA's nyvalgte præsident forsøges væltet, og en af hans trofaste støtter kæmper for at finde informationer nok til at forhindre det. Hun støder på en lille, ekstremt magtfuld gruppe af pengemænd, der sidder og trækker i trådene.

Det er helt oplagt at sammenligne med Jussi Adler Olsens Washington-dekretet, der også har USA's præsident som omdrejningspunkt. Denne roman har et lidt andet tema, men begge rammer klart samme målgruppe.

En effektiv thriller, der vil tiltale mange læsere, også i det mandlige segment.