Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den uheldige spillefugl


Beskrivelse


Siri og Pella redder en mand fra at indebrænde. Det viser sig, at han er forgældet og involveret i travsportens kriminelle underverden. Da det skal til at gå ud over en kendt travhest, må pigerne prøve at forhindre det, selvom det er farligt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2012

af

af

Tove Delica

d. 2. nov. 2012

10. og sidste del af den gode krimiserie Piger på sporet for piger om tvillingerne Tyra og Siri og veninden Pella. Bogen kan læses uafhængigt af de andre i serien, og har appel til især piger fra 9-12 år.

Straks i første kapitel kommer den spændende handling i gang, da pigerne redder en mand ud af et brændende hus. Det viser sig at være en dyrlæge, der har tabt alt på at spille på travheste, og derved er kommet i kløerne på travsportens kriminelle underverden. Da pigerne finder ud af, at han har ladet sig presse til at rydde en kendte travhest af vejen, må de gribe ind. Nu går det over stok og sten med skuddrama, doping, bedrageri og meget andet. Det er ikke småting, pigerne kommer ud for, og historien er heller ikke just realistisk. Men accepterer man det, er det er god, sjov og spændende fortælling, man læser i ét stræk. Kapitlerne er korte, sproget er letlæst, og nutidigt. Samtidig er der plads til også at fortælle om pigernes indbyrdes forhold, følelser og almindelige hverdag. Forsiden fungerer godt og passer til indholdet.

Serien viderefører fint krimi-serietraditionen med kvikke børn, der løser et mysterium, og som vi kender fra De fem. Her er der dog i tilgift friskhed, humor og et godt sprog. Det er også sympatisk, at hovedpersonerne er piger. En lignende serie er Græskarbanden.

Dette 10. bind holder fint stilen fra de øvrige bind.