Bøger / skønlitteratur til børn / løgnehistorier

Dengang Sallys far var dreng


Beskrivelse


Billedbog. Sallys far fortæller mange historier fra dengang han var dreng. Som at han fik bussemænd og koldt grus til aftensmad. Men er det rigtigt eller løgn? Det vil Sally finde ud af.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2015

af

af

Ole Laursen

d. 19. feb. 2015

Sallys far fortæller mange løgnehistorier. Eller er det nu også løgn, at far som dreng gik 14 km., uden sko, for at komme i skole, eller kun fik en halv appelsin i julegave? Det må hun finde ud af. Sjov løgnehistorie til fælles morskab for 4-7 årige og den voksne oplæser.

Journalist Thomas Brunstrøms første udgivelse for børn. Han har tidligere skrevet 500 ting, der er galt med verdenTerkel i knibe Det er historien om Sally (som går i de yngste klasser i skolen) og hendes far, som fortæller en række løgnehistorier fra sin barndom. Animator og filminstruktør Thorbjørn Christoffersen har illustreret. Han stod bag billedsiden til fx Terkel i knibe Den humoristiske tegnestil vil kunne genkendes derfra. Bagest i bogen er omtalt en kommende udgivelse med Sally: "Sallys far gider ikke at være voksen"Journalist Thomas Brunstrøms første udgivelse for børn. Han har tidligere skrevet 500 ting, der er galt med verden Det er historien om Sally (som går i de yngste klasser i skolen) og hendes far, som fortæller en række løgnehistorier fra sin barndom. Animator og filminstruktør Thorbjørn Christoffersen har illustreret. Han stod bag billedsiden til fx Den humoristiske tegnestil vil kunne genkendes derfra. Bagest i bogen er omtalt en kommende udgivelse med Sally: "Sallys far gider ikke at være voksen".

Det er en skøn og morsom hverdagshistorie om Sally og hendes far, som præsenterer hende for nogle sjove og fantasifulde, men noget tvivlsomme, historier fra sin barndom. Teksten og dialogen sidder lige i skabet, og er særdeles mundret til en hygge-oplæsningsstund mellem barnet og den voksne. Jeg vil glæde mig til den kommende udgivelse med Sally.

Bogen giver associationer til Carl Quist Møllers skøre løgnehistorier som fx i Løgnehistorier Her kan man passende fortsætte læsningen af historier med lemfældig omgang med sandheden!.


litteratursiden.dk

d. 23. maj 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 23. maj 2019

Løgnehistorierne fra Sallys fars barndom er sjov godnatlæsning for både børn og voksne. Kender du typen, der altid lige skal fortælle om dengang far var dreng og hvor hård en barndom, det var ? Såda...


Information

d. 2. apr. 2016

af

af

Anita Brask Rasmussen

d. 2. apr. 2016