Bøger / skønlitteratur / roman

Der er aldrig hjul på en drømmeseng


Beskrivelse


En tinnitusdiagnose bliver det lille lod på vægtskålen der får en midtvejskrise i fortællerens liv til at eskalere.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2014

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 17. feb. 2014

Til læsere af skæve bøger om mands midtvejskriser. En tinnitus diagnose bliver det lille lod på vægtskålen der gør at en midtvejskrise i fortællerens liv eskalerer.

En midtvejskrise hos mænd kan munde ud i mange ting, nogle køber en motorcykel, andre får lavet penisforlængende indgreb. I denne bog af Robert Reinhold får et besøg hos en dragende kvindelig ørelæge, og en tinnitus diagnose det hele sat i gang. Det får fortælleren ud på en rejse, der både fysisk og psykisk kommer vidt omkring. Efter at have raseret hjemmet hvor han og konen Maria bor, dukker hans afdøde far pludselig op på bagsædet af bilen. Det sætter gang i tanker og bringer ham ud på en rejse, der blandt andet bringer ham til Grønland og Island, hvor han får tid til at genoverveje sit liv. Reinhold skriver rigtig godt. Handlingen starter ret bombastisk og holder et højt tempo hele bogen igennem, men det gør også at bogen har svært ved at blive rigtig nærværende. Robert Reinhold er skuespiller, forfatter og dramatiker. Han har tidligere skrevet flere digte.

Af andre nyere, lidt skæve bøger om midvejskriser findes Pablo Llambias' trilogi, senest med Sex Rouge fra 2013, Majse Njors Der var engang en mand fra 2012 og Per Pettersons Jeg forbander tidens flod fra 2009. Alle sammen bedre bøger end Der er aldrig hjul på en drømmeseng, hvor der er mere refleksion og skarpere, mere underholdende handlinger.

En velskrevet bog, der dog har svært ved at fænge.


Kristeligt dagblad

d. 1. maj 2014

af

af

Mai Misfeldt

d. 1. maj 2014


Weekendavisen

d. 21. mar. 2014

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 21. mar. 2014