Bøger / skønlitteratur / roman

Meteorologen der tabte vejret


Beskrivelse


Hvor præcist skal, og kan, man forudsige vejret og ens eget liv. Meteorologen Janus bliver udfordret på arbejdet og i privatlivet, og da niecen Eva forsvinder bliver det starten på en række omvæltninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2018

af

af

Michael Linde Larsen

d. 20. nov. 2018

Meteorologen Jonas er midt i livet og begynder at stille spørgsmål til sig selv og det altid forudsigelige vejr. For hvad sker der mon, hvis man piller ved den alvidende og perfekte vejrteknologi? Fortælling som henvender sig til læsere af hverdagsskildringer med mænd i hovedrollen.

Jonas bor sammen med Hanne. De har aldrig fået børn. Ikke langt derfra bor ekskæresten Benedicte med sine to halvstore drenge. På arbejdet er Jonas udfordret af behovet for de perfekte vejrmeldinger. For hvad sjov er der ved, at kunne forudse alt. Da Jonas' niece Eva pludselig forsvinder, og hans position på arbejdet bliver udfordret, må han træffe nogle valg. Det indebærer bl.a. en udstationering i udlandet med ansvaret for vejrmeldinger med stor betydning for militære operationer.

Det er en slags "hverdagsmand-i-krise-bog" tilsat masser af varierende vejr og handlingstråde. Temaerne er mange, og det er ikke alle, der bliver foldet lige godt ud eller virker helt sandsynlige. Sproget fungerer udmærket, men personerne og deres motiver fremstår ikke helt troværdige.

Mange er bøgerne om (hverdags)mænd, der stiller spørgsmål til livet og forsøger at sprænge rammer. Et bedre bud på genren er Muren af Torben Munksgaard.