Bøger / faglitteratur til børn

Dinosaurernes familieliv : afdæk hemmelighederne bag dinosaur-fossiler


Beskrivelse


Dinosaurernes forplantning, yngelpleje og liv i flokken eller alene.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2009

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 11. aug. 2009

Endnu en bladrebog for de yngre læsere om det uopslidelige dinosauremne. Teksten henvender sig til børn - drenge? - på 11-12 år og ældre. Anvendelig ved emnearbejde og til selvlæsning.

Æglægning, yngel og yngelpleje er i centrum for bogen, men der er mange digressioner, så det i lige så høj grad er en præsentation af forskellige typer dinosaurer med deres særkender. Blandt de mange arter har man delvist valgt mere ukendte arter, men de kendte triceratops og tyrannosaurus er med. Hvert dobbeltside har sit tema, eksemplificeret ved en dino, suppleret med en faktaboks, et fundkort og størrelsesforhold. Desuden er der farvelagte tegninger og et mindre antal fotos af fund. Et par sider om fossileringsprocessen indleder, og sidst er der et minileksikon på tre sider, som præsenterer 30 dinoer ultrakort. Der er desuden ordliste og register.

Der findes rigtig mange bøger om dinosaurer. Den foreliggende tilføjer til trods for sin synsvinkel ikke meget nyt, men supplerer alligevel pga. af sin synsvinkel fint det brede spektrum af bøger.

Emnet er uopslideligt og spændende, men bogen føjer sig bare ind i rækken af titler som et udmærket supplement til de øvrige.