Bøger / skønlitteratur / roman

Døde vidner


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Vicekriminalkommisær Kim Stone og hendes team blandes ind i en række drab på unge kvinder. Ligene dumpes ved en tophemmelig retsmedicinsk forskningsenhed, så Kim skal både lede efter en seriemorder og holde anlægget hemmeligt for offentligheden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2020

af

af

Christine Christensen

d. 4. maj 2020

Vicekriminalkommissær Kim Stone og hendes team blandes ind i en række drab på kvinder. Ligene dumpes ved en tophemmelig retsmedicinsk forskningsenhed, så Kim skal både lede efter en seriemorder og holde anlægget hemmeligt for offentligheden. Krimi til et efterforskningsinteresseret publikum.

Forskningsanlægget Westerly er specialiseret i retsantropologi - en forskning, der har lig i forskellige stadier som omdrejningspunkt. Men da liget af en ung nylig dræbt kvinde findes på grunden, får Kim ansvaret for at opklare mordet, et mord, der hurtigt følges af flere. Kim og hendes team bliver flere gange ledt på vildspor, indtil et gennembrud i opklaringen peger i retning af en gammel krænkelsessag og en institution for mentalt udsatte unge. Vil det lykkes Kim og resten af holdet at finde den skyldige, inden han slår til igen?.

Krimien er velskrevet, hovedpersonerne troværdige og Marsons fans vil ikke blive skuffede, selvom plottet måske ikke er seriens bedste. Selvom hvert bind indeholder en selvstændig mordgåde, er det en fordel at have læst de forgående bind for at kunne følge med i rammehistorien og hovedpersonernes udvikling.

Minder om andre engelske krimier, hvor det lange seje efterforskningstræk er i centrum, krydret med kriminalteamets privat- og kærlighedsliv. Læs fx serien om Tennison af La Plante eller Patricia Cornwells forfatterskab.


litteratursiden.dk

d. 20. maj 2020

af

af

Lene Jensen

d. 20. maj 2020

Vicekriminalkommissær Kim Stone er tilbage i endnu en gruopvækkende og samfundsaktuel krimi. Spændingsniveauet er tårnhøjt fra første til sidste side. Kim Stone bliver kaldt ud til et hemmeligholdt fo...