Bøger / skønlitteratur / roman

Naomi og Anders


Beskrivelse


Naomi, der er medhjælper på et plejehjem, får mistanke om, at de mange dødsfald på hjemmet ikke har naturlige årsager. Med hjælp fra kæresten Anders og én af beboerne afslører de morderen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2009

af

af

Jytte Bræmer

d. 24. nov. 2009

Letlæsningsbog med et lixtal på 26 for unge og voksne. Det er for de mere trænede indenfor målgruppen.

En spændingsbog om den unge medhjælper på plejehjemmet, der sammen med én af de ældre beboere får mistanke om, at de mange dødsfald på hjemmet i virkeligheden er mord. Med kæresten Anders' hjælp får de afsløret, at det er plejehjemslederen, der er morderen. Hun er drevet af stor spillegæld, og hun bliver selv senere franarret den store sum penge, som hun har stjålet fra de gamle ofre. Udover hovedintrigen følger vi det spirende kærlighedsforhold mellem Anders og vores hovedperson, Naomi. Der er mange temaer i historien, sprogligt er den velskrevet, men persontegningen er svag, og der er mange spring og urealistiske handlinger og reaktioner. Der er mange skift i synsvinklerne, hvilket, specielt i starten af fortællingen, gør den vanskelig at følge for de læsesvage. Specielt gerningsmanden står beskrevet sort/hvidt og uden nuancer. Det er ét af de svageste bud i serien, der ellers er præget af en høj litterær kvalitet.

Set i lyset af den seneste udgivelse i serien, Pedersen: Frygten i fjeldet, 2009 og andre gode bud, lever denne her ikke op til det efterhånden høje niveau i såvel Læselyst-serien som genren generelt.

En letlæsningsbog for unge og voksne i den sværere ende af skalaen.