Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dragefægteren Frej


Beskrivelse


Den store drage Groll har slået sig ned på bjerget ved Siris landsby. Sammen med to andre mænd går Siris far op på bjerget for at slå dragen ihjel. Siris far vender ikke tilbage, så nu må Siri tage affære.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2018

af

af

Inge Lykke

d. 24. jan. 2018

Dragen Groll kigger ned på Siris far, som ser bange op på den fra det hul, han er faldet i. Groll har ondt der, hvor Siris far har ramt den med en pil. Nede i landsbyen græder den unge pige Siri, fordi hendes far ikke kom tilbage sammen med de to mænd, han drog af sted med. For 9-11-årige.

Siri siger til sin mor, at hun vil drage til landet Algun, for at få hjælp af dragefægteren Frej. Siri kommer ud på en farefuld færd. Hun skal over en stor slette, hvor der er ond magi på spil. Hun skal over en flod, som vil begynde at koge, hvis man ikke har et rent hjerte og et stort ønske. Da hun når Algun, griner folk, da hun spørger efter dragefægteren Frej. Let-tal 21. På et dobbeltopslag er der tekst på en ene side og en farvet tegning på den anden.

En spændende fortælling, med mange eventyrlige og fantastiske virkemidler. Siri er en meget modig person, som er god ved dyr. Frej viser sig at være et godt menneske, som løser udfordringer med det gode og ikke ved at slå ihjel. Illustrationerne er meget enkle. Personerne er udtryksfulde, men omgivelserne virker noget matte.

Læsere af Finderups "Sværdets mester" fx Sværdets mester. Bog 1 vil også kunne lide denne nye bog. Meinert har tidligere udgivet Dinas forbandelse til samme aldersgruppe, men det er en noget længere bogSværdets mester. Bog 1 : TvekampenDinas forbandelseLæsere af Finderups "Sværdets mester" fx Sværdets mester. Bog 1 vil også kunne lide denne nye bog. Meinert har tidligere udgivet til samme aldersgruppe, men det er en noget længere bog.