Bøger / skønlitteratur / roman

Dragen, sangeren, helten


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. En ung mand findes myrdet med et spyd, og allerede på mordnatten krydser efterforsker Thomas Nyland gerningsmandens spor med store konsekvenser for den erfarne politimand. Sagen trækker spor ind i den slaviske folketro og en gal mands verden med dragemyter og heltesagn.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2012

af

af

Rikke Bruun

d. 22. feb. 2012

Til de mange læsere af nordiske krimier er her et godt bud fra en debutant.

Bogen starter højt på spændingskurven med mordet på en ung mand. En ung pige flygter fra gerningsstedet men forfølges af gerningsmanden. Efterforsker Thomas Nyland og hans makker kommer allerede samme nat på tværs af gerningsmanden, hvilket får store konsekvenser for begge politimænd. Samme nat myrdes en forsker i slavisk folketro, og da hans datter Natalja, som ligeledes er forsker i slavisk folketro, drages ind i Nylands efterforskning flettes de to forbrydelser sammen i en sag med sexforbrydelser, mord og dragemyter. Handlingen holdes stramt i korte kapitler, og forfatteren formår at give bogens forholdsvis lille persongalleri personlighed og en vis dybde. Forfatteren har bl. a. en baggrund som kulturjournalist, og denne bog er hans debut.

Der er rigtig mange debuterende krimiforfattere i disse år, og denne lægger sig i den bedre halvdel.

En dansk krimi som igennem en stram handling formår at holde spændingen, og som med sine korte kapitler fanger læseren ind i "bare lige et kapitel mere".


Litteratursiden.dk [online]

d. 7. dec. 2012

af

af

Jette Holst

d. 7. dec. 2012


Litteratursiden.dk [online]

d. 3. apr. 2013

af

af

Jan Findal

d. 3. apr. 2013


Weekendavisen

d. 31. aug. 2012

af

af

Arne Hardis

d. 31. aug. 2012