Bøger / skønlitteratur / roman

Drama i Salzburg


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Spændingsroman om jagten på en skat, som nazisterne de sidste dage af 2. verdenskrig nedsænkede i en sø nær ved Salzburg.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Gyde Neergaard

d. 19. dec. 2018

Den hemmelige agent fisker en metalkiste med velbevarede nazihemmeligheder op af den isnende kolde Finstersee, men endnu 21 år efter 2. verdenskrig overvåges søen af overvintrede nazister . .. En lovende optakt til en agentroman, men desværre taber bogen hurtigt tempo, og forvirrende mange efterretningstjenester kommer ind i jagten på skattekisten. Der er for meget dødvande før den - indrømmet - forrygende finale. Min damefrisør brød spontant ud i begejstring ved synet af Drama i Salzburg og erklærede, at den er alle tiders spændingsroman. Hun har sikkert mange meningsfæller, men undertegnede må stadig mene, at MacInnes' romaner hører til den ligegyldige, bløde mellemvare i underholdningsbranchen med indlagt koldkrigs-filosofi, og at kun biblioteker med en meget rummelig bogkonto kan tillade sig at investere i den.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Kåre Gausdal

d. 18. dec. 2018

En meget spændende fortælling om en skat, som nazisterne i de sidste dage af 2. verdenskrig nedsænker i søen Finstersee nær Salzburg, for senere at kunne bruge indholdet til afpresning afprominente personer, som under krigen har samarbejdet med nazisterne. Skatten rummer nemlig lister over disse mennesker, som selvfølgelig flere efterretningstjenester er ude på at få fat i. Der eren rimelig personskildring i bogen, og plottet er udmærket. Der er dog små skønhedspletter i denne bog, f.eks. oversætterfejl: det er ikke en lejet hyrevogn, hovedpersonen Bill Mathison benytter,men en lejet bil, og man går ikke ud ad en dør, med mindre den ligger ned, men ud af. Ellers kan bogen sagtens stå mål med Bagley, MacLean (de første), Hammond Innes og andre. En af Helen MacInnes'bedste bøger. Førsteudgaven fra 1969 er formodentlig slidt ned mange steder, så her er lejligheden til at genanskaffe og anskaffe bogen. Anbefales til alle biblioteker.


Berlingske tidende

d. 14. mar. 1970

af

af

M.B.

d. 14. mar. 1970