Bøger / faglitteratur / bibliografier

Drikkekultur i middelalderen


Beskrivelse


Om de sociale og kulturelle betydninger af alkoholkonsumering i Danmark og Norden i perioden 1200-1500.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 25. nov. 2014

"En lille en til næsen" er ikke nyt her i landet. Tvært imod viser både kilder og fund, at indtagelse af alkohol til alle tider har været almindeligt. Et akademisk værk for forskere, studerende, gymnasieelever og særligt interesserede.

Denne antologi indholder bidrag fra en halv snes universitetsforskere fra retshistorikere til arkæologer med et bredt udvalg af emner. Den fortæller om fremstilling, redskaber, kulturhistorie oma. og den bekræfter, at nok var der reel drukkenskab også dengang, men den forklarer også, at det omfattende daglige øldrikkeri havde andre forudsætninger end drikkeri i vore dage. Der er både litteraturliste og engelsksproget resumé til de enkelte artikler, ligesom bogen er illustreret og udstyret med register og forfatterbiografier.

Alle bidrag i antologien er grundige og velfunderede, og de er velskrevne på et niveau et stykke over den lystlæsning, som emnet ellers kunne opmuntre til. Bogen er desuden smuk i udstyr og layout.

Vi skal helt tilbage til 1970'erne før vi støder på et lignende værk, men Mad og øl i Danmarks middelalder må efterhånden være sjælden på folkebibliotekerne.


Politiken

d. 28. dec. 2014

af

af

Mikael Rothstein

d. 28. dec. 2014


Kristeligt dagblad

d. 6. jan. 2015

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 6. jan. 2015


Vinbladet

Årg. 24, nr. 1 (2015)

af

af

Erik Skovenborg

Årg. 24, nr. 1 (2015)