Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dronningen af Tearling


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Prinsesse Kelsea er opvokset i eksil. På sin 19 års fødselsdag vender hun tilbage for at genvinde sin retmæssige trone. For at redde den undertrykte befolkning, må hun sætte sin lid til både den magiske Tearling-safir og den hemmelige oprørsbevægelse.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 26. apr. 2016

Gribende og magisk fortælling med en sej heltinde, der vil gøre hvad som helst for at redde sit kongerige. For både unge og voksne, der elsker fantasy eller som bare lader sig opsluge af en god historie.

Prinsesse Kelsea er vokset op i eksil, men på hendes 19 års fødselsdag bliver hun hentet af den tidligere dronnings livgarde. Det er med livet som indsats, at hun må kæmpe for at kunne sætte sig på tronen som dronning af Tearling. Landet blev dannet efter Udvandringen, men mangler både råvarer og uddannelse. Derfor holdes det i et jerngreb af nabolandets røde dronning, som kræver jævnlige forsendelser af både voksne og børn fra Tearling. Kelsea får hjælp af den magiske Tearling-safir og sin strenge opdragelse, men må stole på sine alliancer med både livgarden og oprørsbevægelsen. Ind imellem kapitlerne er der indsat små historiske fortegnelse om Tearling.

Her af masser af action, spændende personbeskrivelser og hjertet sidder oppe i halsen, mens Kelsea kæmper for sit land. Den fængslende fortælling er første del i en planlagt trilogi af den debutterende amerikanske forfatter.

Bogen er en særdeles vellykket blanding af Suzanne Collins' serie om "Hunger Games" og George R. R. Martin's "En sang om is og ild", som er bøgerne bag "Game of Thrones".


litteratursiden.dk

d. 12. sep. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 12. sep. 2016

Fantasien sættes i gang i en middelalderlig verden med fortabte kongeriger, tapre riddere og stærke heltinder. Glæd dig! ’Hunger games’, ’Divergent’, ’Legend’, ’Rød dronning’ og ’The selection’ er all...


Weekendavisen

d. 1. juli 2016

af

af

Katinka Bruhn

d. 1. juli 2016