Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dronningens slægt 2


Beskrivelse


Fantasy. Den fortsatte beretning om den aldrende elver Alihas liv og de begivenheder som førte til Frihedskampen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2016

af

af

Martin W Hansen

d. 15. aug. 2016

Den fortsatte beretning om den aldrende elver Alihas liv og de begivenheder som førte til den store Frihedskamp. For fantasylæsere fra ca. 13-14 år og opefter, som kan lide store beretninger.

Denne gang begynder Alihas beretning på det tidspunkt hvor kong Conrad dør og Niram kommer i hænderne på den nådesløse Sigwe, som ingen i landet tør sætte sig op imod. Frygten har grebet landet trods Alihas og hans venners forsøg på at starte et oprør. Det ændrer sig da den gamle konges søn Ahrra vender tilbage til Niram efter mange års landflygtighed. Men kampen for frihed er med livet som indsats for alle. Det er en lang og det anbefales, at man læser Dronningens slægtFrihedskampen og også gerne Frihedskampen først, for at få det fulde udbytte af historienDenne gang begynder Alihas beretning på det tidspunkt hvor kong Conrad dør og Niram kommer i hænderne på den nådesløse Sigwe, som ingen i landet tør sætte sig op imod. Frygten har grebet landet trods Alihas og hans venners forsøg på at starte et oprør. Det ændrer sig da den gamle konges søn Ahrra vender tilbage til Niram efter mange års landflygtighed. Men kampen for frihed er med livet som indsats for alle. Det er en lang og det anbefales, at man læser Dronningens slægt og også gerne først, for at få det fulde udbytte af historien.

Det er en stor fortælling, hvor forfatterens kærlighed til sin verden tydeligt kan mærkes. Den kan anbefales til de som kan lide episk fantasy på dansk.

Kan sammenlignes med store sagaer som Thor Tidemands Sværdenes kalden.