Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dum fredag


Beskrivelse


Vigga har en dårlig dag, hvor alt går galt. Måske er det fordi, at det er fredag d. 13?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2018

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 4. apr. 2018

Sjette og sidste bind i serien "Et strejf af magi" om de tre veninder Vigga, Runa og Frida. Vigga har en dårlig dag, måske er det fordi, at det er fredag d. 13.? Til piger fra 8 år.

Vigga hygger med veninderne, Runa og Frida. De snakker om at fredag d. 13. er en dag med uheld. Frida fortæller at hun måske skal have en hundehvalp. Vigga vil gerne med ud og se hvalpen, men hun er nødt til først at passe hesten Frigge. På rideturen sker et uheld, og Viggas mobil bliver smadret. Derfor kan hun ikke give Frida besked om at hun er forsinket. Tilbage på rideskolen laver Frigge vrøvl, men Vigga skynder sig bare hjem. Frida er sur, fordi hun ikke fik hundehvalpen. Anita ringer fra rideskolen og fortæller at Frigge ikke støtter på benet. Imens brænder maden på. Vigga bliver så ked af det hele. Hun snakker med sin mormor og Vigga lover at sove med den bekymringsdukke, som de har lavet sammen. Heldigvis bliver tingene bedre herefter. Forfatteren har lavet flere børnebøger, nyest er serien "Kopien" hvor første bind er Kopien - udvalgt.

Sød historie med vigtige emner, som veninder snakker om og hjælper hinanden med. Velskrevet og spændende. Der er sort-hvide tegninger, som supplerer historien fint.

Læsere af "Anemone"-serien af Lene Møller Jørgensen vil nyde denne serie. Camilla Wandahls serie "Veninder for altid" er opbygget på samme måde med forskellige fortællere.