Bøger / faglitteratur / erindringer

Ebola-lægens dagbog


Beskrivelse


Forfatteren fortæller i dagbogsform om sin udstationering med Læger uden Grænser for at være med til at bekæmpe verdens største udbrud af ebola. I en periode på 4 uger oplever hun mere død end nogensinde før i sin karriere, men også håb og udholdenhed hos lokalbefolkningen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 18. dec. 2014

En førstehåndsberetning om arbejdet med at bekæmpe ebola. For erindringslæsere, og for såvel fagfolk som ikke-fagfolk med interesse for den omfattende epidemi.

Sanne Jespersen er læge og arbejder til dagligt på infektionsmedicinsk afdeling på Århus Universitetshospital. Hun sagde i august 2014 ja til at lade sig udsende for Læger uden Grænser til Sierra Leone, der er brændpunktet for verdens til dato største ebola-epidemi. Hendes dagbog falder i tre dele. Først om de personlige overvejelser og mediepostyret frem til udsendelsen, så en beskrivelse af de tre uger i lejren i Sierra Leone og behandlingen af de smittede under vanskelige kår i samarbejde med internationale og lokale kollegaer, og endelig reaktionerne efter hjemkomsten til Danmark i de tre obligatoriske observationsuger.

Sanne Jespersens personlige og velskrevne beretning giver et godt indblik i forholdene i de Ebola-ramte områder og i de vilkår, det udsendte medicinske personale arbejder under. I dagbogsoptegnelserne formidler hun også faktuelle oplysninger om sygdommen, dens behandlingsmetoder, og om strategierne for at begrænse epidemiens udbredelse.

Sygeplejerske i verdens brændpunkter, 2009 er en tilsvarende, men mere omfattende beskrivelse, af en sygeplejerskes oplevelser under flere udsendelser for "Læger uden Grænser".