Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Elverskud - søsterpagt


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Politiet efterforsker Benjamins død, og Rosa plages af skyldfølelse og sorg. Birke og Rosa må lære at bruge elverblikket for ikke at blive afsløret. Da elverdrengen Aske dukker op i byen for at beskytte søstrene, bliver Birke mere og mere i tvivl om, hvem hun kan stole på.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2013

af

af

Marion Tirsgaard

d. 20. aug. 2013

2. bind i trilogien Elverskud. For piger, der kan lide fantasy med meget romantik. Fra 13-16 år.

Bogen Elverskud - søsterpagt starter nogle få dage efter, at 1. bind Elverskud - skæbnedans slutter. Politiet efterforsker Benjamins død, og elversøstrene Birke og Rosa øver sig i at bruge elverblikket til at manipulere andres tanker, så de kan fjerne mistanken fra sig selv. Rosa plages af skyldfølelse over Benjamins død. Birke forsøger at holde fast i det liv, som de har kendt og forholdet til kæresten Malte. Da elverdrengen Aske dukker op i byen for at beskytte Birke og Rosa, og Åmanden giver den ofrede søster Kirse lov til at møde søstrene, begynder begivenhederne at tage fart. Bogen er velskrevet, plottet er godt tænkt, og en eminent slutning lover godt for sidste bind i trilogien. Rødtness har, på trods af en forholdsvis kort forfatterkarriere indtil videre, allerede udgivet en række børne- og ungdomsbøger, som fx Dødsbørn, 2010 og Chatsøstre, 2012. Forsidelayoutet er flot og appellerende i sådan en grad, at bogen bør stå med forsiden fremme. Den vil bestemt ikke samle støv ret længe.

Der findes andre fantasy-serier om elverfolk, men jeg kan ikke komme i tanker om andre, der på samme måde mikser realisme med det magiske. Kan anbefales til læsere af fx Tusmørke-serien og Finderups Den grønne ø, 2012.

Vellykket 2. bind i en fantasyserie, som kun kan anbefales varmt. Hvis ikke de 13-16-årige piger allerede har opdaget denne serie, så gør de det snart.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 13. juni 2014

af

af

Mette Bechmann Westergaard

d. 13. juni 2014