Bøger / skønlitteratur til børn / godnathistorier

En dag i Zoo : 8 godnat-historier med dyrene fra Zoo


Beskrivelse


Billedbog. Det er aften i Zoo, og det er ved at være sengetid for alle dyreungerne, men først skal de lige lege færdig, have et bad eller noget helt tredje.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2018

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 27. mar. 2018

Dejlig bog med 8 korte godnathistorier om dyrene i zoo. Til højtlæsning ved sengetid for de 3-6-årige.

De 8 godnathistorier fylder hver 15-16 sider. I hver historie hører man, hvad dyreungerne laver inden sengetid, og de slutter alle med, at dyrebørnene bliver trætte og falder i søvn. Man hører bl.a. om strudseungerne, som leger med deres far, indtil de bliver trætte og gerne vil sove. Derudover møder man følgende dyr: pingvin, zebra, bjørn, elefant, løve, abe og giraf. Jan Mogensen har skrevet og illustreret talrige børnebøger, deriblandt mange billedbøger om dyr.

Bogen er flot og indbydende, og historierne er søde og hyggelige. Historierne er beregnet til, at man læser én pr. aften ved sengetid, så barnet kan falde til ro, ligesom dyrebarnet i historien. Læser man flere historier på én gang, bliver de lidt ensformige og forudsigelige, fordi de alle slutter med et sovende dyrebarn. Teksterne er korte, letforståelige og foregår i et roligt tempo. De rummer ikke så meget liv og handling som forfatterens dyrefabler. Tegningerne er virkelig skønne i JM's karakteristiske og populære stil med rare dyr i lyse akvarelfarver.

Kaninen der så gerne ville sove er også en godnathistorie, hvor barnet skal identificere sig med hovedpersonen, som bliver træt og tilsidst falder i søvn. JM's godnathistorier er hver for sig kortere og ikke nær så søvndyssende at læse højt for den voksne oplæser.