Bøger / faglitteratur

En håndfuld eksistentielle vilkår


Beskrivelse


Om hvordan man som moderne menneske kan bruge Søren Kierkegaards (1813-55) tanker om de eksistentielle vilkår.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 25. okt. 2016

De mange valg moderne mennesker stilles overfor gør Søren Kierkegaards tanker mere relevante end nogensinde mener Lise Søelund i sin bog med Kierkegaards 5 bud på eksistentielle vilkår. For filosofisk interesserede og guf for de relativt mange som fascineres af Kierkegaards filosofiske verden.

"Det er ikke mærkeligt, at Kierkegaard stadig er relevant, for hans tanker er baseret på hans egen kamp for at finde ud af, hvordan han skulle leve sit liv i en tid med store forandringer." Sådan skriver redaktør Andres Markert i sit forord til Lise Søelunds brugsbog om, hvordan man som moderne menneske kan bruge Søren Kierkegaards (1813-55) tanker om de eksistentielle vilkår. Hun præsenterer fem eksistentielle vilkår og formidler Kierkegaards tanker om disse fem. Det er "Angst", "Fortvivlelse", "Selvforhold", "Menneske" og "Ide". Bogen har 5 overskrifter: "Angst i selvet", "At fortvivle over sig selv", "Selvforholdet", "Selv et menneske må nøjes med at være menneske" og "Der er kun en selv til at finde ens idé." Lise Søelund er filosof og etnolog og har fx skrevet Kunsten at være menneske.

For den filosofiinteresserede en velskrevet og dejlig entusiastisk formidlende bog, der netop gør Kierkegaards lidt støvede og tunge tanker relevante for nutidens mennesker.

Om at bruge Kierkegaard i dag fx også Kunsten at vælge sig selvMig og Søren eller Mig og SørenOm at bruge Kierkegaard i dag fx også Kunsten at vælge sig selv eller .