Bøger / faglitteratur / biografier

En lille ny tosse i verden : Frans af Assisis historie


Beskrivelse


Biografi om helgenen Frans af Assisi (1182-1226) med en gennemgang af hans fascinerende og indflydelsesrige historie. Med perspektivering til kirkehistorien og de religiøse bevægelser, som prægede Frans af Assisis samtid.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juni 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 25. juni 2019

Biografi om helgenen Frans af Assisis. En gennemgang af hans fascinerende og indflydelsesrige historie, der viser at han mere end nogen anden i den katolske kirke, har sat dybe spor i vores forståelse af kristendommen. For historie- og kirkehistorisk interesserede læsere.

En indføring i Frans af Assisis liv, fra barndommens første oplevelser af det mystiske, til vækkelsen og om de mange rejser der fyldte hans liv. Vi hører om de mennesker der omgav ham, hans tilhængere og de mange andre kristne bevægelser i tiden. Hertil får vi et indblik i den historiske kontekst, både den verdslige og den gejstlige, samtidens reaktioner og eftertiden opfattelse af hans liv og virke. Derudover rummer bogen en beskrivelse af de steder, Frans levede og virkede i.

En velskrevet biografi, der giver et væld af historiske oplysninger i tilgift, så man bliver klog på tiden, bevægelserne og det kirkehistoriske. Bogen er fyldt med kilder og henvisninger og man føler sig i velfunderet selskab med Erik Strid, der har lagt et stort researcharbejde til grund for denne gennemarbejdede og personlige biografi.

I Frans af Assisis fodsporPå Frans af Assisis vejeDen hellige Frans af AssisiFrans af AssisiFrancesco - ridderen af Guds nåde har pilgrimsrejsen som fokus, det har På Frans af Assisis veje også, men er derudover en fyldig biografisk bog om Frans. Helt klassisk findes Johannes Jørgensens Den hellige Frans af Assisi og Herman Hesses Frans af Assisi. Til yngre læsere er romanen Francesco - ridderen af Guds nådeI Frans af Assisis fodspor har pilgrimsrejsen som fokus, det har også, men er derudover en fyldig biografisk bog om Frans. Helt klassisk findes Johannes Jørgensens Den hellige Frans af Assisi og Herman Hesses Frans af Assisi. Til yngre læsere er romanen Francesco - ridderen af Guds nådeI Frans af Assisis fodspor har pilgrimsrejsen som fokus, det har På Frans af Assisis veje også, men er derudover en fyldig biografisk bog om Frans. Helt klassisk findes Johannes Jørgensens og Herman Hesses Frans af Assisi. Til yngre læsere er romanen Francesco - ridderen af Guds nådeI s fodspor har pilgrimsrejsen som fokus, det har På s veje også, men er derudover en fyldig biografisk bog om Frans. Helt klassisk findes Johannes Jørgensens Den hellige og Herman Hesses . Til yngre læsere er romanen Francesco - ridderen af Guds nådeI Frans af Assisis fodspor har pilgrimsrejsen som fokus, det har På Frans af Assisis veje også, men er derudover en fyldig biografisk bog om Frans. Helt klassisk findes Johannes Jørgensens Den hellige Frans af Assisi og Herman Hesses Frans af Assisi. Til yngre læsere er romanen .


Kristeligt dagblad

d. 31. aug. 2019

af

af

Steen Skovsgaard

d. 31. aug. 2019


Weekendavisen

d. 6. sep. 2019

af

af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 6. sep. 2019


Præsten

Årg. 109, nr. 40 (2019)

af

af

Lars Mandrup

Årg. 109, nr. 40 (2019)


Dansk kirketidende

Årg. 171, nr. 10 (2019)

af

af

Bjarne Lenau Henriksen

Årg. 171, nr. 10 (2019)