Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En nat i Ikea


Beskrivelse


Kan man overnatte i Ikea uden at blive opdaget? Det vil Carla og Lea forsøge. De snyder forældrene og fortæller, at de sover hos hinanden, men det udvikler sig og får store konsekvenser for de to teenagere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2017

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 8. sep. 2017

Carla og Lea er i Ikea for at købe puder. De taler om at blive der hele dagen, for der er mange tilbud, og man kan købe billig mad. "Vi kan blive og sove her i nat", foreslår Lea. Er hun blevet helt tosset?, tænker Carla. Letlæst for unge fra 11 år/ 5. klasse.

Bogen hører til serien "#Ungletlæst", der er meget lette bøger med et relevant indhold. Bogen har lix 5. Carla og Lea bilder deres forældre ind, at de sover hos hinanden. Lea har set en video på YouTube om to drenge, der gemmer sig i Ikea og filmer det. De har lagt deres video op. Lea synes, det er megasejt, og Carla er med på, de skal gemme sig og overnatte i Ikea. De gemmer sig i et skab og i sengene. Men det er ikke let at overnatte i Ikea. Omslaget er hårdt.

"En nat i Ikea" har et spændende, realistisk og overraskende indhold, om et par teenagere, der får en skør ide. Bogens eneste illustration er omslaget, der viser et foto af en vagt, der undersøger lageret i mørket. Bogen har overskuelige kapitler på 2-3 sider. Teksten er kort, inddelt i små afsnit. Sproget er nuanceret på trods af det lave lixtal.

Forfatteren Kirsten Ahlburg er kendt fra mange letlæselige bøger. I samme serie, med lix 5, er fx bogen Rod af Marie Duedahl.Informationer og udgaver