Bøger / skønlitteratur / roman

En retfærdiggjort synders erindringer og bekendelser


Beskrivelse


Om en religiøs fanatiker, der under indflydelse af en mystisk og karismatisk ven beslutter sig for at rense Jorden for de onde, hvilket vil sige alle, der ikke deler hans religiøse overbevisning.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2016

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 11. okt. 2016

Gyserroman fra 1824, der ses som en international kultklassiker i dag. For dem, der elsker gamle gyserromaner.

Første del af bogen er "Redaktørens fortælling", hvor han fortæller ud fra hans egen forståelse af begivenhedernes gang. Redaktøren starter i år 1687 med fortællingen om brylluppet mellem Rabina og den meget ældre George Colwan, Laird af Dalcaster. Det er et uhyggeligt ægteskab mellem en kvinde, der er stærkt religiøs og afholdende og en mand, der er lige modsat. Ægteskabet giver to sønner. Den ene søn tager faderen til sig, mens den anden, Robert, vokser op hos moderen. Anden del af bogen er "synderens" egen historie og synderen er sønnen Robert. Denne roman blev opdaget af den franske forfatter og nobelprismodtager André Gide, og han gav romanen en slags renæssance så den i dag opfattes som en international kultklassiker. Dette er første gang, den udkommer på dansk.

En fantastisk gotisk, gyserfortælling. Sprogligt er den forholdsvis nem at læse, selvom sproget er ældre. Der er dog også tale om en lidt kompleks roman, da der er forskudte perspektiver, både når det gælder tid og fortæller.

Dr. Jekyll og Mr. Hyde (Ved Samantha Lee) siges at være inspireret af nærværende roman.


Politiken

d. 19. jan. 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 19. jan. 2017


Kristeligt dagblad

d. 26. jan. 2017

af

af

Bo Hakon Jørgensen

d. 26. jan. 2017


Weekendavisen

d. 18. nov. 2016

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 18. nov. 2016