Bøger / faglitteratur

Engagementsregimer


Beskrivelse


Gennem analyser af alt fra konflikter over et vejprojekt, investeringsbegrebet, 1968-oprøret og H.C. Andersens "Kejserens nye klæder" vises menneskers mangfoldige engagement i og med deres omverden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2016

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 28. jan. 2016

Første danske samling af tekster af den franske sociolog, Laurent Thévenot. Primært for fagfolk og sociologistuderende.

Laurent Thévenot, f. 1949, regnes for en af tidens mest markante sociologer. Sammen med Luc Boltanski etablerede han i 1980'erne forskningsgruppen "Groupe de sociologie politique et morale" og lagde dermed grundstenene til den franske pragmatiske sociologi, som voksede frem i det "post-bourdieuske" landskab. Denne bog, der består af ældre nøgletekster og helt nyt materiale, er en indførsel i sociologien om engagementsregimer, som er LTs videreudvikling af den pragmatiske sociologi. Gennem analyser af fx konflikter over et vejprojekt, investeringsbegrebet, 1968-oprøret og H.C. Andersens "Kejserens nye klæder" vises menneskers mangfoldige engagement i og med deres omverden. Bogen rundes af med "Samtaler med Thévenot", hvor han adresserer metodiske problemstillinger og viser, hvordan engagementsregimerne kan kaste et kritisk blik på aktuelle problemstillinger i samfundet. Et spirende antal unge forskere er de senere år begyndt at arbejde med LTs teori.

Relevant og anvendelig akademisk fagbog, som gør en af tidens markante franske sociologer tilgængelig på dansk. Det er udfordrende tekster, men i bogens grundige introduktion forklares teoriens nøglebegreber på en tilgængelig måde.

Bogen udfylder et hul, hvad angår Thévenot, men Pragmatisk sociologi er en akademisk fagbog, der giver et bredt indblik i Boltanskis forfatterskab.