Bøger / skønlitteratur / roman

Engle har mange ansigter : fragmenter af en historie


Beskrivelse


Carl Otto vokser op i skyggen af 2. verdenskrig. Hans forældre har traumer fra krigen, og Carl Otto finder derfor trøst og tryghed hos det omsorgsfulde ægtepar, Sigrid og Bertil. Det samme gør hans venner, Erik og Lille John.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2018

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 27. aug. 2018

Carl Otto, der er vokset op i skyggen af 2. verdenskrig, får som ældre mand til opgave at skrive en historie. Det er dels hans egen, dels hans barndomsvenners, dels hans forældres og dels de hjertensgode naboers historie. En alvorsfuld og rørende fortælling for det modne publikum.

Carl Otto vokser op i efterkrigsårene som søn af forældre, der begge bærer på traumer fra krigen. For morens vedkommende udmønter det sig i alkoholisme, og hun kan ikke tage sig af sin søn, som heldigvis finder omsorg og tryghed hos naboerne, lærerinden Sigrid og jazzmusikeren Bertil. Også Carl Ottos venner, Ulrik og Lille John, føler sig hjemme hos det barnløse ægtepar. På sit dødsleje beder den gamle Sigrid Carl Otto om at skrive deres historie, hvorfor bogen henvender sig til et du - den nu afdøde Sigrid.

Tonen er lavmælt og alvorsfuld, og passer perfekt til den både ulykkelige, men også kærlige og omsorgfulde historie, der fortælles. De skygger, den overståede krig stadig kaster, er godt stof, og figurerne er vedkommende, levende og dybt troværdige.

Romaner med fokus på en barndom med psykiske syge forældre, der har et misbrug, findes mange steder i nyere, dansk litteratur, fx hos Trisse Gejl i UlvekvintenVi er vel helteDrengen fra Godhavn og i Vi er vel helte af Liv Nimand Duvå, mens den hårde barndom, hvor drengevenskaber knyttes, findes i eksempelvis Drengen fra Godhavn af Ole TornbjergRomaner med fokus på en barndom med psykiske syge forældre, der har et misbrug, findes mange steder i nyere, dansk litteratur, fx hos Trisse Gejl i Ulvekvinten og i af Liv Nimand Duvå, mens den hårde barndom, hvor drengevenskaber knyttes, findes i eksempelvis Drengen fra Godhavn af Ole TornbjergRomaner med fokus på en barndom med psykiske syge forældre, der har et misbrug, findes mange steder i nyere, dansk litteratur, fx hos Trisse Gejl i Ulvekvinten og i Vi er vel helte af Liv Nimand Duvå, mens den hårde barndom, hvor drengevenskaber knyttes, findes i eksempelvis af Ole Tornbjerg.


Kristeligt dagblad

d. 20. okt. 2018

af

af

Bo Hakon Jørgensen (f. 1946)

d. 20. okt. 2018