Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Et lille håb


Beskrivelse


Pia er glad, da hun bliver kæreste med Hamid, men får hurtigt problemer med både veninden og sin far, der har mange fordomme over for fremmede.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2000

af

af

Ingrid Jensen (skole)

d. 9. feb. 2000

En varm og realistisk fortælling om Pia, der så gerne vil opleve kærligheden, men føler sig klodset og tilovers, især da veninden Marie får en kæreste. På en weekendtur møder de Hamid, der er meget opmærksom, men Pia tør nµsten ikke tro, det er hende, han vil. Med Hamids tyrkiske baggrund er der lagt op til problemer og debat, og det er tankevækkende at se, hvem, hvordan og hvorfor der reageres på de unges forhold. Også hjemme hos Hamid er der modvilje. Fordommene luftes, men problemerne udglattes i takt med kendskabet til Hamid. Lige så vigtigt er det dog, at Pia er ved at genvinde sit selvværd. Bogen tilgodeser, som serien iøvrigt, unge læsesvage ved at vælge et enkelt sprog og en åben layout med mange og korte afsnit. Det rører ikke ved det kvalitative i form, indhold og de troværdige person- og situationsbeskrivelser, der også viser andre sider end hovedtemaet. Med sin aktuelle problemstilling er det en vedkommende bog, der rammer bredere end målgruppen. Den har bud til vore ældste elever, selv om hovedpersonerne er lidt ældre.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2000

af

af

Jytte Bræmer

d. 9. feb. 2000

Et lille håb er det spinkle håb, der ved bogens afslutning tændes hos bogens hovedperson, den 17-årige Pia. Den generte, tilbageholdende, lidt for tykke pige, der glæder sig over veninden Marias nye kærlighed og lykke, men inderst inde frygter at blive tilovers og allerhelst selv gerne vil have en kæreste. På en telttur møder hun Hamid, og der spirer en forelskelse frem mellem de to. Alt skulle tegne godt for de to, hvis det ikke havde været for Hamids navn og hudfarve. Fordomme afsløres både hos den gode veninde og ikke mindst ved Pias far. Men som i den virkelige verden fremmer samtale og personligt kendskab forståelsen og tolerancen, og fremtiden tegner lys, og håbet tændes hos Pia. Bogen er et stykke brugslitteratur, hvis hovedformål er at dække et stort behov i forhold til danskundervisning af de nye danskere. Det gør den godt og sobert og placerer sig i næstletteste kategori i serien Læseværkstedet. Det betyder fortrinsvis hovedsætninger, store typer, afsnitsopdelte sider, der giver overskuelighed. Der er masser af stof til samtale og diskussion i undervisningssituationen, men vi mærker også efterspørgsel efter velegnede frilæsningsbøger på biblioteket af denne type, og dette er absolut et velegnet tilbud – fortrinsvis til fremmede, som skal lære dansk, men også til læsesvage danskere.