Bøger / faglitteratur

Fælles om læring : formativ vurdering i teori og praksis


Beskrivelse


Metodebog med fokus på den formative vurdering i teori og praksis. Indeholder 25 enkle og effektive vurderingsværktøjer og -strategier, som kan hjælpe undervisere og elever med at følge elevens fremskridt og finde veje videre frem.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 28. maj 2018

Metodebog med fokus på den formative vurdering i teori og praksis. Bogen indeholder 25 enkle og effektive vurderingsværktøjer og -strategier, som kan hjælpe undervisere og elever med at følge elevens progression og finde veje videre frem. For lærere, lærerstuderende samt skoleledere.

Bogen er bygget op over fire dele. Del 1 præsenterer baggrunden for emnet. Del 2 giver en teoretisk indføring i emnet. Del 3 introducerer 25 vurderingsværktøjer i praksis. Og del 4 sætter fokus på selve udviklingen af en formativ vurderingspraksis. Bogen kan både læses i sin helhel eller anvendes som opslagsværk.

Det er en dejligt konkret og praksisorienteret udgivelse, som giver undervisere mange konkrete værktøjer til selve vurderingen samt viser veje frem på baggrund af vurderingen. Værktøjerne er nemme at gå til og overføre til egen undervisningspraksis.

Bogen kan læses i samspil med andre udgivelser om synlig læring og formativ vurdering. Det kan eksempelvis være titler som Synlig læring og læringens anatomiSOLO-taksonomien i praksis og SOLO-taksonomien i praksisBogen kan læses i samspil med andre udgivelser om synlig læring og formativ vurdering. Det kan eksempelvis være titler som Synlig læring og læringens anatomi og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 28. juni 2018

af

af

Nina Eriksen

d. 28. juni 2018