Bøger / faglitteratur / opskrifter

Fair food : lækre opskrifter fra det moderne, søde køkken


Beskrivelse


Opskrifter fra det søde køkken, desserter, kager, is, konfekt, shakes, smoothies m.m. - baseret på nogle af de råvarer, der er i handelen med Fairtrade-mærket.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 6. feb. 2009

Smuk og lækker kogebog med mad og mening i. Lavet med udgangspunkt i Max Harvelaars mærkninger og nogle af de varer, der indgår i fairtradehandelen. Til dem, hvor mad også er et spørgsmål om holdning og/eller dyrker kombinationen super danske kokke, kogebøger og det søde køkken!.

Et vellykket "eksperiment" baseret på en fælles holdning til fair trade med et ønske om at sætte fokus på produktet og de betingelser, producenterne arbejder under. Ganske kortfattet dog, for det er opskrifterne, der fylder det meste sammen med fantastiske fotos fra dyrkningsstederne - og selvfølgelig maden. 10 kokke (Jacob de Neergaard, Meyer & Lars Scheel, Tine Hahnemann, Anita Klemensen, Katrine Klinken, Thomas Herman/Thomas Parry, Morten Heiberg og Morten Borup) er perfekt matchet med 7 forskellige råvarer: kaffe, rørsukker, vanilje, honning, bananer, chokolade og roser. Jacob de Neergaard træder lidt udenfor med afsnittet brunch. Hver har de udarbejdet mellem 3-8 opskrifter, desserter, kager, is, konfekt, shakes, smoothies mm., og bredden på kokkene viser sig selvfølgelig også på det, de har valgt at lave. Inspirerende med noget for enhver smag og til alle ambitionsniveauer.

Fairtrade kogebogen, 2008 af Grigson er af engelsk oprindelse, men lavet ud fra samme idé.

Flot, inspirerende og helstøbt kogebog med opskrifter fra det søde køkken. Bogen har noget for enhver smag og til alle ambitionsniveauer, og så giver den stof til eftertanke, næste gang der skal købes ind.


Kristeligt dagblad

d. 14. mar. 2009

af

af

Dorte Remar

d. 14. mar. 2009