Bøger / faglitteratur til børn

Fanget i flodhestens gab - og andre vilde dyreangreb


Beskrivelse


En samling forfærdende historier om vilde dyrs angreb på mennesker. Bl.a. om løver, slanger, spækhuggere og piratfisk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2016

af

af

Inge Lykke

d. 15. jan. 2016

Løver, isbjørne, slanger, spækhuggere - vilde dyr har altid været fascinerende. Men lige så majestætiske dyrene er, lige så farlige er de. Hvert år dør mennesker efter sammenstød med vilde dyr. Til børn fra 10 til 13 år.

Bogen indeholder ni historier om ni forskellige vilde dyr, der har angrebet mennesker. Fortællingerne bygger på avisartikler og interviews med ofrene for angrebene, hvis de ikke er døde. Efter hver historie er der en halv side fakta om det pågældende vilde dyr. Foruden de ovennævnte dyr er der en beretning om en flodhest, en komodovaran, en elefant, en chimpanse og en flok piratfisk. Hver historie indledes med en sort side, hvorpå dyret er trykt i hvid silhouet. Teksten har lix 25. Illustrationerne er sort-hvide blyantstegninger.

Det er skræmmende historier om, hvor galt det kan gå, når vi glemmer at respektere vilde dyr. Selv om det er gyselig læsning, drages man til at læse videre. Illustrationerne er meget udtryksfulde og (selvfølgelig) drabelige.

I serien "Små fakta" findes Farlige dyrDræberdyr - du helst ikke vil møde! fra 2008, og fra 2010 findes Dræberdyr - du helst ikke vil møde!I serien "Små fakta" findes Farlige dyr fra 2008, og fra 2010 findes .