En glimrende ungdomsbog til både drenge og piger fra ca. 13 år, som også sagtens kan læses af voksne. Fin forside der fanger øjet og afspejler indholdet.
Dette er forfatters første bog på dansk. Den er en fiktiv beretning inspireret af virkelige hændelser. Hovedpersonen er en 15-årig engelsk dreng, Khalid, der på en ferie til Pakistan med sin familie, bliver taget til fange og ført til først et amerikansk fængsel i Kandahar og siden til Guantanamo-lejren. Han bliver slået og sparket og får lignende hårdhændet behandling. Han bliver udsat for tortur og efter waterboarding tilstår han alt, hvad de vil have ham til at tilstå. Til sidst får en advokat adgang til lejren og det ender med at Khalid efter to års fangenskab bliver løsladt og kommer hjem til sin familie i England. Han har svært ved at udføre helt dagligdags ting, men er taknemmelig for at være hjemme. Fængselsopholdet er overbevisende beskrevet og fint flettet sammen med Khalids minder om livet sammen med vennerne. Man mærker tydeligt, hvor presset han bliver af uvisheden og afmagten.
Denne minder mig om Stefan Zweigs Skaknovelle især ift. isolation i fængslet. Ellers er der to biografier om indsatte i Guantanamo for voksne; Danskeren på Guantánamo og Fem år af mit liv, som også kan læses af denne bogs målgruppe.
Efter endt læsning sidder jeg tilbage med to tanker: "Hold fast hvor er det forfærdeligt" og "Godt det ikke er mig". En god og velskrevet ungdomsbog både til emnearbejde i skolen og til lystlæsning.